Prezentacja Zawodnika AT (obowiązkowa)
Dzień dobry,
UserName: Anesthetise
Doświadczenie: teoretycznie 4 lata / praktycznie łącznie kilka miesięcy w burzliwych okresach na krypto z przerwami
Zainteresowania: przede wszystkim kryptowaluty, miałem nieco styczności z forexem na różnych parach walutowych
Jakie AT używasz: głównie przecięcia długo i średnioterminowych średnich + obserwacja wolumenu
Silne strony: jedynie to co zapamiętałem z książek o inwestowaniu i technikach analizy przez ostatnie kilka lat. spory % przyszedł na kryptowalutach, ale nie byłem aktywnym inwestorem, raczej inwestowałem w oparciu o wiarę w to, że to technologia przyszłości (od 2012r.)
UserName: Anesthetise
Doświadczenie: teoretycznie 4 lata / praktycznie łącznie kilka miesięcy w burzliwych okresach na krypto z przerwami
Zainteresowania: przede wszystkim kryptowaluty, miałem nieco styczności z forexem na różnych parach walutowych
Jakie AT używasz: głównie przecięcia długo i średnioterminowych średnich + obserwacja wolumenu
Silne strony: jedynie to co zapamiętałem z książek o inwestowaniu i technikach analizy przez ostatnie kilka lat. spory % przyszedł na kryptowalutach, ale nie byłem aktywnym inwestorem, raczej inwestowałem w oparciu o wiarę w to, że to technologia przyszłości (od 2012r.)
UserName: ross154
Doświadczenie = na rynku ok 5 lat, prawie nie używałem AT.
Zainteresowania = WIG20, mWIG40, BTC
Jakie AT używasz = RSI, SMA
Silne strony = zobaczymy jak się lepiej poznamy.
Doświadczenie = na rynku ok 5 lat, prawie nie używałem AT.
Zainteresowania = WIG20, mWIG40, BTC
Jakie AT używasz = RSI, SMA
Silne strony = zobaczymy jak się lepiej poznamy.
Username: pablonetti79
Doswiadczenie: 10 lat zainteresowania i grania na giełdzie
Zainteresowania: gpw
Jakie AT używasz: fibonacci
Silne Strony: łączenie wolumenu z wykresem
Doswiadczenie: 10 lat zainteresowania i grania na giełdzie
Zainteresowania: gpw
Jakie AT używasz: fibonacci
Silne Strony: łączenie wolumenu z wykresem
username: BolekCudny
doświadczenie: od 2 lat walka na crypto, od roku XTB
zainteresowania: crypto, SPX, dax
Jakie AT używasz: bollinger, RSI + vol,
silne strony: wytrwałość, akceptacja straty
doświadczenie: od 2 lat walka na crypto, od roku XTB
zainteresowania: crypto, SPX, dax
Jakie AT używasz: bollinger, RSI + vol,
silne strony: wytrwałość, akceptacja straty
•UserName: James75
•Doświadczenie = Nauka 20 lat :-) / praktycznie 2 lata
•Zainteresowania = głównie ETFy / USA/ złoto, srebro plus GPW
•Jakie AT używasz = żadnego
•Silne strony = jestem cierpliwy/ to się okaże
•Doświadczenie = Nauka 20 lat :-) / praktycznie 2 lata
•Zainteresowania = głównie ETFy / USA/ złoto, srebro plus GPW
•Jakie AT używasz = żadnego
•Silne strony = jestem cierpliwy/ to się okaże
Cześć!
Username: fritzharman
Doswiadczenie: na giełdzie od 2015 roku, z sukcesami i porażkami, ale generalnie na sporym plusie. Wcześniej mniej świadome wrzucanie środków we wszelikego rodzaju fundusze, polisolokaty itp. Fuj!
Zainteresowania: oprócz giełdy (póki co tylko GPW) - polityka, podróże, w szczególności Bliski Wschód
Jakie AT używasz: nie używam, dlatego tu jestem
Silne Strony: potrafię znajdować informacje i mam mocne nerwy
Username: fritzharman
Doswiadczenie: na giełdzie od 2015 roku, z sukcesami i porażkami, ale generalnie na sporym plusie. Wcześniej mniej świadome wrzucanie środków we wszelikego rodzaju fundusze, polisolokaty itp. Fuj!
Zainteresowania: oprócz giełdy (póki co tylko GPW) - polityka, podróże, w szczególności Bliski Wschód
Jakie AT używasz: nie używam, dlatego tu jestem
Silne Strony: potrafię znajdować informacje i mam mocne nerwy
Czesc, Witam Administratorów oraz uczestników forum:
•UserName: Jack_London
•Doświadczenie: teoria okolo 5 lat, praktyka okolo 1,5 roku
•Zainteresowania = ETF, surowce, stworzenie prywatnego permanent portfolio funduszu, powoli Forex
•Jakie AT używasz = momentum w podwójnej ramie czasowej
•Silne strony = upartosc
•UserName: Jack_London
•Doświadczenie: teoria okolo 5 lat, praktyka okolo 1,5 roku
•Zainteresowania = ETF, surowce, stworzenie prywatnego permanent portfolio funduszu, powoli Forex
•Jakie AT używasz = momentum w podwójnej ramie czasowej
•Silne strony = upartosc
UserName: panpaniscus
Doświadczenie = na rynku 8 lat, ale głównie większość na zasadzie kup i trzymaj (co na dobre nie wyszło), od roku bardzie aktywnie, przyglądam się lepiej AT, obserwując analizy innych.
Zainteresowania = GPW - akcje i certyfikaty na akcje ale także surowce
Jakie AT używasz: poziomy fibo, MACD, RSI, TSI, SMA, ichimoku
Silne strony = chęć nauki
Doświadczenie = na rynku 8 lat, ale głównie większość na zasadzie kup i trzymaj (co na dobre nie wyszło), od roku bardzie aktywnie, przyglądam się lepiej AT, obserwując analizy innych.
Zainteresowania = GPW - akcje i certyfikaty na akcje ale także surowce
Jakie AT używasz: poziomy fibo, MACD, RSI, TSI, SMA, ichimoku
Silne strony = chęć nauki
UserName: obloox
Doswiadczenie: obserwacja rynku od 2008, aktywnie GPW w latach 2007-2012. Krotki okres w biurze traderskim ale granie tylko na płynnosci.
Zainteresowania: waluty , GPW
Silne strony: chec nauki, cierpliwosc
Doswiadczenie: obserwacja rynku od 2008, aktywnie GPW w latach 2007-2012. Krotki okres w biurze traderskim ale granie tylko na płynnosci.
Zainteresowania: waluty , GPW
Silne strony: chec nauki, cierpliwosc
username: mindek1
na rynku ponad 14 lat.
Do tej pory mało kresek. Głównie inwestuję w fundamenty, szukam zmian rynkowych dla spółek a gram na wybicia, komunikaty.
na rynku ponad 14 lat.
Do tej pory mało kresek. Głównie inwestuję w fundamenty, szukam zmian rynkowych dla spółek a gram na wybicia, komunikaty.
Username: eldon
Doswiadczenie: Kilka lat inwestowania na GPW oraz na giełdach zagranicznych
Zainteresowania: GPW, ETFy, Krypto, Metale szlachetne
Jakie AT używasz: wsparcia, linie trendu, RSI
Silne Strony: Chęć do nauki
Doswiadczenie: Kilka lat inwestowania na GPW oraz na giełdach zagranicznych
Zainteresowania: GPW, ETFy, Krypto, Metale szlachetne
Jakie AT używasz: wsparcia, linie trendu, RSI
Silne Strony: Chęć do nauki
Username: Dave
Doswiadczenie: na rynku teoretycznie ponad 3 lata - na początku głównie GPW, praktycznie około 1,5 roku na rynkach zagranicznych
Zainteresowania: SPX, VIX, opcje, metale szlachetne, uran, kryptowaluty, blockchain
Jakie AT uzywasz: wstegi Bollingera, MA, linie trendu, MACD, RSI, Stochastic; Wskazniki sentymentu: DSI, put/call, Bull/Bear ratio, BPSPX itp
Silne strony: wytrwalość, głód wiedzy.
Doswiadczenie: na rynku teoretycznie ponad 3 lata - na początku głównie GPW, praktycznie około 1,5 roku na rynkach zagranicznych
Zainteresowania: SPX, VIX, opcje, metale szlachetne, uran, kryptowaluty, blockchain
Jakie AT uzywasz: wstegi Bollingera, MA, linie trendu, MACD, RSI, Stochastic; Wskazniki sentymentu: DSI, put/call, Bull/Bear ratio, BPSPX itp
Silne strony: wytrwalość, głód wiedzy.
Witam wszystkich,
UserName: axl140
Doświadczenie: Interesuje się inwestowaniem od 2007. Początkowo poprzez fundusze inwestycyjne. Od 2009 głownie akcje GPW.
Wiedzę zdobywam poprzez: książki, blogi finansowe, internet.
Zainteresowania: Akcje GPW, ETF, waluty, surowce
Przy doborze spółek kieruje się analiza fundamentalna (np. cena/ zysk; cena/ wartość księgowa dla konkretnych branż) i techniczna (głównie średnie kroczące, trend).
Silne strony: średnie kroczące
Pozdro
UserName: axl140
Doświadczenie: Interesuje się inwestowaniem od 2007. Początkowo poprzez fundusze inwestycyjne. Od 2009 głownie akcje GPW.
Wiedzę zdobywam poprzez: książki, blogi finansowe, internet.
Zainteresowania: Akcje GPW, ETF, waluty, surowce
Przy doborze spółek kieruje się analiza fundamentalna (np. cena/ zysk; cena/ wartość księgowa dla konkretnych branż) i techniczna (głównie średnie kroczące, trend).
Silne strony: średnie kroczące
Pozdro
UserName: Dawid
Doświadczenie = rynkami zainteresowalem się dopiero podczas wielkiej manii na BTC w 2017. Po oczywistej stracie, zaczalem się kształcić głównie przez blogi i książki, od tamtej pory praktycznie nie miałem żadnych transakcji - głównie przez poczucie, że ciagle za mało wiem.
Zainteresowania = głównie ETF, trochę bondsy.
Silne strony = Chcec do nauki, systematyczne podejście
Doświadczenie = rynkami zainteresowalem się dopiero podczas wielkiej manii na BTC w 2017. Po oczywistej stracie, zaczalem się kształcić głównie przez blogi i książki, od tamtej pory praktycznie nie miałem żadnych transakcji - głównie przez poczucie, że ciagle za mało wiem.
Zainteresowania = głównie ETF, trochę bondsy.
Silne strony = Chcec do nauki, systematyczne podejście