Prezentacja Zawodnika AT (obowiązkowa)

Karok · 05.09.2019 16:05
Karok
Moja przygoda z inwestowaniem zaczęła się u "konkurencji"… tak, tak wiem, że mogłem lepiej wybrać ale to był mój początek, jakbym wyszedł z dziewiczej puszczy nie wiedząc nic. Wydałem jakieś pieniądze na kurs inwestorski i zorientowałem się po nim, że wiedza która mi została przekazana nie jest odpowiednia, dlatego "przesiadłem" się na BM i tu uzupełniam braki. Nie jestem aktywnym uczestnikiem dyskusji gdyż nie czuję się wystarczająco kompetentny by wygłaszać swoje opinie ale chętnie czytam to co jest tutaj prezentowane.
Inwestuję na amerykańskiej giełdzie… z marnym skutkiem, było OK ale się z…
Do tej pory używałem kilku podstawowych wskaźników ogólnie dostępnych: wstęgi bollingera, oscylator stochastyczny, RSI. Próbuję określić linie wsparcia (z różnym skutkiem). To jednak, moim zdaniem jest za mało by zminimalizować ryzyko, stąd moja decyzja do dołączeniu do tej szlachetnej inicjatywy. Obserwuję kilka surowcowych spółek i ETFów.
Jakie są moje mocne strony? Nie boję się ryzyka :) Co do pomocy w warsztatach to nawet nie wiem jaki jest zakres prac. Moja wiedza z tej dziedziny jest niewystarczająca. Na co dzień pracuję jako grafik więc jeśli np. byłaby jakaś broszura dla uczestników, czy coś podobnego do opracowania to mogę się tego podjąć.
Pozdrawiam
_archivist · 30.10.2019 22:35
Username: kris82

Doswiadczenie: Nauka i obserwacja rynków ok 7 lat, praktyczne zastosowanie 3 lata z dłuższą przerwą. Obecnie aktywny trader.

Zainteresowania: pary walutowe, złoto/srebro, krypto

Jakie AT używasz: fibo, korekty i wolumen, trochę EMA/SMA

Silne Strony: chęć nauki i rozwoju
_archivist · 30.10.2019 23:29
UserName: Morfeusz
Doświadczenie = 3 lata teorii ( książki, blogi, grupy, fora ). Praktyka 2 lata: Akcje polskie 2 lata, zagraniczne 0, Forex 0.
Zainteresowania = Akcje polskie i USA. Indeksy: PL i USA
Jakie AT używasz: Poziomy Fibonnaciego, Średnie sma, TSI, Ichimoku.
Silne strony = Określenie poziomów wsparć i oporów na rynku akcji i indeksach w interwałach D1, W1.
Plastic_Tofu · 31.10.2019 03:14
Username: Plastic Tofu

Doswiadczenie: Inwestuję 10 lat, Accredited Investor

Zainteresowania: Akcje, Opcje

Jakie AT używasz: RSI, MACD, ADX, MA, FIBO, MA cross, OBV. Ogólnie fan of FA, używam TA przede wszystkim do sygnałów zakupowych.

Silne Strony: FA long term investing.
_archivist · 31.10.2019 07:26
UserName- dawkak
Doświadczenie =1 rok testów na demo
Zainteresowania = waluty, metale, krypto,
Jakie AT używasz = ichimoku i mmd
Silne strony = chęć nauki
_archivist · 31.10.2019 08:53
Username: Sebo

Doświadczenie: Nauka i obserwacja rynków ok 20 r., GPW i NYSE

Zainteresowania: Waluty, ETF, Akcje, Opcje i inne
Jakie AT używasz: Kreśle sobie jak mi pasuje
Silne Strony: Chęci poznawania, long term
_archivist · 31.10.2019 13:53
Comte (od Augusta Comta)
Wykształcenie humanistyczne (socjologia + filozofia).

Doświadczenie: Na rynkach rekreacyjnie od 6 lat (GPW i amerykańska).
Obracam drobnymi, trochę dla funu ("żeby coś się działo"), dla edukacji, jako reakcja obronna wobec tego co dzieje się w świecie finansów (stopy %, QE itd.).
Pierwszy sukces był zarazem ostatnim największym (1k usd na CDProjekcie ;)

Zainteresowania: Geopolityka, polityka, rynki

AT: "na moje oko"

Silne strony: mocne nerwy (buy & forget z przymusu :DD)
_archivist · 31.10.2019 19:18
Username Rafał
Doświadczenie Niecałe 2 lata na GPW
Zainteresowania Akcje
Jakie AT używasz Brak wiedzy o AT, korzystam z wykresów innych obserwując wsparcia i opory + oscylatory
Silne Strony Chęć do nauki
_archivist · 31.10.2019 20:29
Username: Darek77

Doswiadczenie: Inwestycje na GPW oraz NYSE. W sumie ponad 10 lat inwestowania, różnym skutkiem i natężeniem. Głównie akcje, ale również ETFy, opcje.

Zainteresowania: Inwestycje, oszczędzanie, psychologia.

Jakie AT używasz: Raczej korzystam ze wskaźników C/Z itp.

Silne Strony: Akceptacja ryzyka związanego z inwestowaniem, staram się podchodzić pochodzić do zysków i strat na chłodno. Chęć do nauki i do zastosowana teorii w praktyce.
_archivist · 31.10.2019 22:30
Username - Bartman

Doświadczenie - brak, zasadniczo moją jedyną inwestycją był zakup paru złotych monet w celu przechowania kasy by jej nie wydać na głupoty parę lat temu.

Zainteresowania - jeżeli chodzi o inwestowanie interesowałyby mnie surowce, waluty - choć pewnie za mało wiem, żeby wiedzieć tak naprawdę jakie są moje zainteresowania.

Jakie AT używasz - żadnej.

Silne strony - dość dobra znajomość angielskiego, historii i rzecz jasna chęć nauki.
_archivist · 31.10.2019 23:40
Username: tomekl007

Doświadczenie: Brak, albo nie wielkie. Akademickie i nie tylko podstawy ekonomi i bankowości centralnej.
Zainteresowania: ETF, surowce, nieruchomści, waluty.
Jakie AT używasz: Czytałem, używałem do analizy paru "hot" spółek (TESLA, GOOGLE) po przeczytaniu książki inteligenty inwestor.
Silne Strony: Bardzo Dobra znajomość j. angielskiego, analityczne umiejętności, wykorzystanie umiejętności programowania do automatyzacji, uwielbiam i używam excela
_archivist · 01.11.2019 14:44
UserName: nieznany 2
Doświadczenie: niewielkie - od pół roku trading na Aliorze
Zainteresowania: FOREX -XAU, XAG,USDNOK itd.
Jakie AT używasz: MACD, RSI, Średnie ruchome, ATR, zniesienia Fibo
Silne strony : trudno mówić o silnych stronach na początku drogi. Na razie ogarniam skoki emocjonalne i schładzam głowę przy ich nadmiarze.

pozdrawiam twórców strony….szacunek za wytrwałość w dzieleniu się wiedzą…bezcenne!!!
_archivist · 01.11.2019 15:04
Username: MaciekT
Doswiadczenie: na GPW od 2007 z przerwami, obecnie obserwacja rynków
Zainteresowania: GPW, XAU, certyfikaty Faktor
Jakie AT używasz: dopiero się uczę, ale głównie patrzę na linie trendu
Silne Strony: chęć nauki, optymizm, dążenie do celu
Paul · 01.11.2019 21:56
Username: Paul
Doświadczenie: zaczalem 2 lata temu z przerwami (glownie bo chcialem wiedziec jak kupic cos taniej) troche wiecej ostatnio, glównie waluty na revolut, zloto/srebro na platformie.
Zainteresowania: GBP/USD, USD/PLN, zloto, Srebro, ETF.
Jakie AT używasz: Kanaly i srednie, MACD, RSI, Elder's force index ( studiowalem glównie Eldera I Murphiego), duzo czytalem ostatnio.
Silne strony: angielski, chec do nauki, wole cos praktykowac niz rozwodzic sie teoretycznie.
_archivist · 03.11.2019 15:54
Username: sasiad
Doswiadczenie: na GPW od 2008 z przerwami, obecnie drobna spekulacja od czasu do czasu
Zainteresowania: GPW, certyfikaty faktor, chętnie rozszerzę zakres w razie postępów
Jakie AT używasz: raczej wspomagam się analizami w serwisów, samodzielnie to poziomy wsparcia/oporu, RSI
Silne Strony: dokładność, rzetelność